Saturday, October 20, 2007

ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ






γάλα φρέσκο πλήρες 3 κούπες
αυγά 3
ζάχαρη 3/4 κούπας
σιμιγδάλι 3 κ. σ.
αλεύρι κοσκινισμένο 2 κ. σ.
βανίλια 1
ζύμη κουρού ή σφολιάτα
κανέλα, άχνη, αμύγδαλο φιλέ

Χτυπήστε στο μίξερ την μισή κούπα ζάχαρη με τα αυγά. Έπειτα βάλτε το αλεύρι, την βανίλια , το σιμιγδάλι και χτυπήστε να αφρατέψει η κρέμα. Ζεστάνετε το γάλα με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίξτε σιγά σιγά την κρέμα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει βράση και να πήξει. Βουτυρώστε ένα πυρέξ απλώστε την ζύμη στον πάτο και στα τοιχώματα και βάλτε την κρέμα ομοιόμορφα. Ψήστε στους 180 c για 50 λεπτά μέχρι να ξεροψηθεί η επιφάνεια . Βγάλτε σπό τον φούρνο και πασπαλίστε με άχνη και κανέλα ή αμύγδαλο φιλέ.

1 comment:

Ελένη said...

Ειρήνη τις προάλες ο γιός μου έλεγε να φτιάξω γαλατόπιτα και αν σου πω, δεν ήξερα κάποια συνταγή... και να που βρήκα!