Sunday, October 21, 2007

ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



αλεύρι για όλες τις χρήσεις  2 κούπες
ζάχαρη 1/2 κούπα
αυγά 2
βούτυρο μαλακό 1 κούπα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
βανίλια 1


Χτυπήστε σε μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και την βανίλια. Όταν αφρατέψει το μείγμα βάλτε το ξύσμα και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα. Προσθέστε το αλεύρι κοσκινισμένο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Το μείγμα πρέπει να είναι ελαφρώς ρευστό. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Βάλτε την ζύμη σε ένα κορνέ με μεγάλο στόμιο και κάντε διάφορα σχέδια (προαιρετικά πασπαλίστε με σουσάμι).Μην τα φτιάξετε πολύ λεπτά αλλά σε μέγεθος κουλουριού γιατί ψήνονται καλύτερα. Θα πρέπει να έχουν όλα το ίδιο πάχος για να ψηθούν ομοιόμορφα, γίνονται 15 με 17 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος. Ψήστε στους 200 c με αέρα 15 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα μπισκότα. Αφήστε τα να κρυώσουν σε σχάρα.

No comments: