Thursday, October 11, 2007

POPOVER



αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κούπα
γάλα πλήρες 1 κούπα
μεγάλα αυγά 2
βούτυρο 1 κ.
αλάτι 1/2 κ.

Σουρώστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με το αλάτι. Ανακατέψτε τα αυγά πολύ καλά και προσθέστε μία κουταλιά βούτυρο και το γάλα. Βράστε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά. Ανακατέψτε τα στερεά υλικά με τα υγρά, πολύ απαλά, μέχρι να βραχεί το αλεύρι όχι περισσότερο (θα μείνουν σβόλοι στο μείγμα).Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 230῾c και βάλτε για 5 λεπτά την φόρμα για μάφινς να ζεσταθεί.'Όταν είναι έτοιμη βγάλτε από τον φούρνο και αλείψτε καλά τις θήκες με το υπόλοιπο βούτυρο. Βάλτε το μείγμα στις θήκες μέχρι την μέση γιατί φουσκώνουν αρκετά. Ψήστε στους 230´c για 20 λεπτά, χαμηλώστε στους 190´c και αφήστε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν.

No comments: