Sunday, November 18, 2007

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΧΥΛΟΠΙΤΑΚΙ



κοτόπουλο σε μερίδες περίπου 1 κιλό
χυλοπιτάκι 400 γρ.
φρέσκια ντομάτα τριμμένη 2 φλ.
κρεμμύδια 2
σκόρδο 2 σκ.
κόκκινο κρασί 1/2 φλ.
ελαιόλαδο
μπούκοβο γλυκό
αλάτι, πιπέρι


Πλένετε και στεγνώνετε καλά το κοτόπουλο. Σοτάρετε τα κομμάτια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαιόλαδο να ροδίσουν και ρίξτε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο σε φετάκια. Αφήστε να ροδίσει και το κρεμμύδι και σβήστε το φαγητό με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί , αλατοπιπερώστε , βάλτε λίγο γλυκό μπούκοβο και ρίξτε την ντομάτα. Προσθέστε τόσο νερό ώστε να καλυφθεί το κοτόπουλο και βράστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει αρκετά το κρέας και να λιγοστέψει η σάλτσα. Θέλει περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο βγάλτε το προσεχτικά με μια τρυπητή κουτάλα. Προσθέστε περίπου 1 ποτήρι νερό στην σάλτσα και ρίξτε το χυλοπιτάκι. Βράστε ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσει το ζυμαρικό και προσθέστε νερό αν χρειαστεί. Όταν το χυλοπιτάκι απορροφήσει την σάλτσα και είναι έτοιμο, βάλτε στην κατσαρόλα και το κοτόπουλο για 2 λεπτά και σβήστε την φωτιά. Σερβίρετε με τριμμένη ξερή μυζήθρα.

No comments: