Saturday, November 24, 2007

ΓΕΜΙΣΤΟ ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ







φιλέτα από στήθος κοτόπουλο 4
μανιτάρια φρέσκα ψιλοκομμένα 1/2 φλ.
κόκκινη πιπεριά 1/2
γραβιέρα σε κυβάκια 1/2 φλ.
μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
σφολιάτα 300 -400 γρ
σουσάμι
αυγό χτυπημένο 1 

Σοτάρετε τα μανιτάρια με την πιπεριά σε 1 κουταλιά ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Μόλις ροδίσουν κατεβάστε από την φωτιά και ανακατέψτε με τον μαϊντανό και την γραβιέρα. Αφήστε την γέμιση να κρυώσει . Χαράξτε  τα φιλέτα με ένα μαχαίρι στην μέση ώστε να δημιουργηθεί μια κοιλότητα και βάλτε λίγη από την γέμιση σε κάθε ένα και αλατοπιπερώστε τα φιλέτα Πασπαλίστε την σφολιάτα με λίγο αλεύρι και ανοίξτε την με ένα πλάστη. Κόψτε την σε 4 κομμάτια κατά μήκος και τυλίξτε κάθε φιλέτο με την ζύμη. Αλείψτε με το αυγό και πασπαλίστε με το σουσάμι. Τοποθετήστε τα φιλέτα στο ταψί του φούρνου αφού το στρώσετε με αντικολλητικό χαρτί Ψήστε στους 200 c  για 40-45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα . Σερβίρετε αμέσως. 

No comments: