Saturday, November 10, 2007

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΗΛΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ





 
μήλα κόκκινα 3
χυμό λεμόνι 1 σφηνάκι
λικέρ πορτοκάλι 2 σφηνάκια

αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 2 κούπες
ζάχαρη 1 κούπα
βούτυρο μαλακό 1/2 κούπα
αυγά 2
γάλα 1 σφηνάκι
μπέικιν πάουντερ 3 κ.γ.

βούτυρο 1 κ.σ.
αλεύρι 3 κ.σ.
ζάχαρη 3 κ.σ.
1/2 κούπα καρύδια
1/2 κούπα αμύγδαλο φιλέ
κανέλα


Καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε κυβάκια. Βράστε τα με τον χυμό λεμόνι και το λικέρ μέχρι να μαλακώσουν και αφήστε τα να κρυώσουν.
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσει και ρίξτε τα αυγά, το γάλα και την βανίλια. Χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα να ενωθούν τα υλικά. Βάλτε και τα μήλα στο μίξερ. Ανακατέψτε το αλεύρι με το μπέικιν και βάλτε το κ αυτό στο μείγμα, κουταλιά κουταλιά. Χτυπήστε τα  λίγο μέχρι να γίνει μια ζύμη.
Βάλτε σε ένα multi τους ξηρούς καρπούς, την ζάχαρη, το αλεύρι την κανέλα και το βούτυρο και χτυπήστε για λίγο να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Βουτυρώστε και αλευρώστε μία στρογγυλή φόρμα . Αδειάστε πρώτα την ζύμη του κέικ και πασπαλίστε με το μείγμα ξηρών καρπών. Ψἠστε στους 170 c για 1 ώρα.

No comments: