Friday, November 23, 2007

HAMBURGER ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΣΟΣ



κιμά μοσχαρίσιο 600 γρ.
κιμά χοιρινό 400 γρ.
κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1
αυγά 2
φρυγανιά τριμμένη 1/2 κούπα
μουστάρδα 1 κ.γ.
μαϊντανό
κύμινο
ελαιόλαδο
αλάτι , πιπέρι
στρογγυλά ψωμάκια 

ντομάτα, μαρούλι
τυρί για τοστ
κέτσαπ 3 κ.σ
μουστάρδα 2 κ.σ
γιαούρτι 2 κ.σ

Ανακατέψτε τους δύο κιμάδες και προσθέστε στο μείγμα το κρεμμύδι , τα αυγά, την φρυγανιά και ανακατέψτε καλά. Έπειτα ρίξτε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, την μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, κύμινο και αλατοπιπερώστε τον κιμά. Πλάστε το κάθε μπιφτέκι σε μέγεθος λίγο μικρότερο από τα ψωμάκια και ψήστε σε αντικολλητικό τηγάνι ή στα κάρβουνα. Ψήστε ελαφρά και τα ψωμάκια. Για την σος ανακατέψτε την μουστάρδα , την κέτσαπ και το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Βάλτε σε κάθε ψωμάκι λίγο μαρούλι, μια ροδέλα ντομάτα, τυρί, μπιφτέκι και λίγη σος. Σερβίρετε τα χάμπουργκερ ζεστά.

No comments: