Saturday, November 17, 2007

MUFFINS ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΕΣΠΡΕΣΟ




αλεύρι που φουσκώνει 100 γρ.
ζάχαρη 80 γρ.
βούτυρο μαλακό 150 γρ.
καρυδόψυχα 50 γρ.
2 αυγά
κρύος εσπρέσο 1 σφηνάκι
άχνη 1/2 φλ.
καρύδια ολόκληρα

Βάλτε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ και χτυπήστε να ασπρίσει το μείγμα, ρίξτε και  τα αυγά. Προσθέστε την καρυδόψιχα αλεσμένη,  τον μισό καφέ και το αλεύρι. Χτυπήστε να γίνει μια ζύμη αφράτη. Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά χαρτάκια για muffin. Ψήστε στους 170 c  για 20 -25 λεπτά. Για το γλάσο, ανακατέψτε σε ένα μπολ την άχνη κοσκινισμένη με τον υπόλοιπο καφέ μέχρι να γίνει ένα γλάσο λείο. Όταν κρυώσουν τα κεκάκια περιχύστε με μια κουταλιά γλάσο το κάθε ένα και διακοσμήστε με μισό καρύδι.(τα υλικά είναι για 15 μικρά κεκάκια περίπου)

No comments: