Thursday, December 13, 2007

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ



μοσχαρίσιο κρέας από μπούτι 1 1/2 κιλό
κρεμμύδια 2
λιαστές ντομάτες 1/2 κούπα
λευκό κρασί 1 κούπα
σκόρδο 2 σκ.
1/2 κ.σ. αλεύρι
ελαιόλαδο 4-5 κ.σ.
γαρίφαλο
μπαχάρι
μαϊντανό
νερό 1 κούπα


Κόψτε  το κρέας σε κυβάκια και σοτάρετε στο ελαιόλαδο (σε μέτρια θερμοκρασία) και μόλις αρχίζει και παίρνει  χρώμα προσθέστε το κρεμμύδι χοντροκομμένο. Αλατοπιπερώστε και μόλις ξανθίνει και το κρεμμύδι σβήστε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ , προσθέστε το σκόρδο ψιλοκομμένο, μια πρέζα γαρίφαλο και 3-4 κόκκους μπαχάρι. Πασπαλίστε το φαγητό με το αλεύρι, ανακατέψτε και προσθέστε το νερό. Αφήστε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 - 1 1/2 ώρα. Στα τελευταία 10 λεπτά βάλτε τις λιαστές ντομάτες και το μαϊντανό Σερβίρετε το φαγητό με ρύζι ή κους κους. Τα υλικά είναι για 6 μερίδες.

No comments: