Tuesday, December 11, 2007

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ




σπαγγέτι 500 γρ.
σολωμό καπνιστό 200 γρ.
κρέμα γάλακτος light 250 ml
βότκα 1 σφηνάκι
κρεμμύδι 1
σκόρδο 1 σκ.
άνηθο 3 κ.σ.
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Βράστε τα μακαρόνια al dente και κρατήστε 1/2 φλ. από το νερό που έβρασαν. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο σε ελαιόλαδο, σε μέτρια θερμοκρασία. Σβήστε με την βότκα και όταν εξατμιστεί προσθέστε τον σολωμό σε μικρά κομμάτια. Σοτάρετε για 2 λεπτά, να αλλάξει χρώμα και προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το νερό από τα μακαρόνια και τον άνηθο. Αφήστε να πάρει μια βράση σε χαμηλή θερμοκρασία, 5 λεπτά περίπου και βάλτε τα μακαρόνια στο τηγάνι και ανακατέψτε καλά να πάει η σάλτσα παντού. Σερβίρετε με παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. Μπορείτε να κρατήσετε λίγο καπνιστό σολωμό και να διακοσμήσετε το πιάτο.

No comments: