Sunday, December 16, 2007

ΣΤΗΘΟΣ ΠΑΠΙΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ




στήθος πάπιας 2 κομμάτια (350 γρ. το καθένα)
πορτοκάλια 2
χυμός πορτοκάλι 1 σφηνάκι
αλάτι
πιπέρι


Τα στήθη πρέπει να είναι λεπτά για να ψηθούν ομοιόμορφα, εάν είναι πολύ χοντρά κόψτε σε μικρότερα φιλέτα. Χαράξτε τα στήθη της πάπιας από την πλευρά που είναι το λίπος. Αλατοπιπερώστε τα και από τις δύο πλευρές. Κόψτε τα 2 πορτοκάλια σε κυβάκια και πάρτε μόνο το φιλέτο. Σοτάρετε το κρέας αρχικά από την πλευρά που είναι το λίπος, χωρίς καθόλου λάδι ή βούτυρο γιατί θα βγάλει αρκετό από το λίπος της η πάπια. Σοτάρετε σε μέτρια θερμοκρασία και από τις δύο πλευρές να ψηθεί καλά το κρέας. Όταν τα στήθη της πάπιας είναι έτοιμα βάλτε τα κυβάκια από το πορτοκάλι, ανακατέψτε καλά και ρίξτε τον χυμό πορτοκάλι. Αφήστε για 2 με 3 λεπτά στην φωτιά και σερβίρετε κάθε στήθος πάπιας με κομματάκια πορτοκάλι και περιχύστε με λίγη σάλτσα.

No comments: