Tuesday, December 18, 2007

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΩΜΟ



αλεύρι 2 1/2 κούπες
βούτυρο κρύο 3/4 κούπας
αλάτι 1/2 κ.γ.
κρύο νερό 6 κ. σ.
κατίκι Δομοκού 400 γρ.
καπνιστό σολωμό 150 γρ.
άνηθο ψιλοκομμένο

Ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι. Προσθέστε το βούτυρο σε κομματάκια και τρίψτε με τα δάχτυλα να δημιουργηθούν χοντρά τρίμματα. Βάλτε το νερό και δουλέψτε ελαφρά να γίνει μια μπάλα και να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο για 30 λεπτά. Έπειτα ανοίξτε το φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια με ένα πλάστη. Θα χρειαστεί να προσθέσετε αλεύρι αν κολλάει η ζύμη στον πλάστη. Κόψτε στρογγυλά κομμάτια ζύμης, σε μέγεθος που να χωράνε στην φόρμα σας. Στρώστε ομοιόμορφα ώστε το πάχος να είναι ίδιο παντού και κάντε μερικές τρύπες με ένα πιρούνι στην μέση κάθε τάρτας. Αφήστε τες στην φόρμα μέσα στο ψυγείο για 30 λεπτά . Ψήστε τα ταρτάκια στους 200  c για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
Ανακατέψτε το κατίκι με τον άνηθο και βάλτε από μια κουταλιά σε κάθε ταρτάκι. Κόψτε λωρίδες από τον σολωμό , τυλίξτε σε ροδέλα και διακοσμήστε τα ταρτάκια. 

No comments: