Monday, December 24, 2007

ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ







φύλλο κουρού 1
μήλα μέτρια κομμένα σε κυβάκια 3
ζάχαρη 1/2 κούπα
βούτυρο λιωμένο 1/4 κούπας
κόρν φλάουρ 1/2 κ.σ.
καρύδια 1/2 κούπα
σταφίδες 1/4 κούπας
κανέλα
μοσχοκάρυδο
άχνη

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο, τα μήλα, την ζάχαρη, το κόρν φλάουρ, τα καρύδια ,τις σταφίδες, την κανέλα και λίγο μοσχοκάρυδο. Ανακατέψτε και ψήστε σε μέτρια θερμοκρασία. Όταν πήξει η σάλτσα και δεν έχει υγρά , η γέμιση είναι έτοιμη. Ανοίξτε το φύλλο κουρού και στρώστε την γέμιση στο κέντρο, αφήνοντας πάνω,  δεξιά και αριστερά αρκετή ζύμη. Διπλώστε πρώτα το επάνω φύλλο ώστε να καλύψει λίγη γέμιση και έπειτα χωρίστε την ζύμη δεξιά και αριστερά σε ίσες λωρίδες και σκεπάστε την γέμιση εναλλάξ με τις λωρίδες . Πατήστε στις ενώσεις να κλείσουν καλά. Φτιάξτε με αυτόν τον τρόπο ένα μακρύ ρολό. Βάλτε το σε βουτυρωμένο ταψί και ψήστε στους 175 c για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρετε με άχνη και κανέλα 

No comments: