Saturday, December 29, 2007

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ



έτοιμα μικρά ταρτάκια 25
κρέμα γάλακτος 125 ml
άχνη 1 κ.σ.
αλάτι 1 πρέζα
βούτυρο μαλακό 55 γρ.
κουβερτούρα 225 γρ.
γάλα πλήρες 50 ml
καρυδόψιχα 1/2 κούπα
καρύδια ολόκληρα για διακόσμηση


Βάλτε την κρέμα γάλακτος, την άχνη και ελάχιστο αλάτι, σε ένα μικρό κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να πάρει μια βράση. Κόψτε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια με ένα μαχαίρι ή στο multi. Μόλις το μείγμα βράσει, αποσύρετε από την φωτιά και ρίξτε την σοκολάτα και το βούτυρο. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Αφήστε το σοκολατένιο μείγμα να κρυώσει ελαφρά και ρίξτε το μισό γάλα. Κάποιες φορές φαίνεται σαν να μην έχει δέσει, αφήστε το να κρυώσει παραπάνω, ρίξτε το υπόλοιπο γάλα και την καρυδόψιχα Ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο και απαλό. Αφήστε το να κρυώσει τελείως . Γεμίστε μ΄ ένα κουτάλι τα ταρτάκια προσεχτικά και γαρνίρετε με ολόκληρα καρύδια ή μικρά σοκολατάκια. Αφήστε τα για 2-3 ώρες στο ψυγείο και σερβίρετε. 

No comments: