Wednesday, January 2, 2008

ΓΛΩΣΣΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΠΑΣΤΑ ΕΛΙΑΣ ΣΕ ΣΆΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ




φιλέτα γλώσσας 800 γρ.
σκόρδο 2 σκ.
κρασί λευκό 1 φλ.
ντομάτα σε κυβάκια  800 γρ.
πάστα ελιάς 150 γρ.
ντοματάκια μικρά 6-7
κλαράκια δεντρολίβανο
βασιλικό ή μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Ανακατέψτε την πάστα ελιάς με ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό Απλώστε την πάστα στα φιλέτα γλώσσας και τυλίξτε τα σε ρολό, ξεκινώντας από την ουρά. Κλείστε τα με ένα κλαράκι δεντρολίβανο ή με μια οδοντογλυφίδα. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο σκόρδο σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε τις ντομάτες και αλατοπίπερο. Αφήστε την σάλτσα να σιγοβράζει Όταν είναι έτοιμη βάλτε την σε ένα πυρίμαχο ταψί , βάλτε και τα ντοματάκια κομμένα στην μέση και αραδιάστε από πάνω τα ρολά της γλώσσας. Ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήστε τα στο φούρνο, στους 180 c για 15-20 λεπτά.

2 comments:

vasiliki ver said...

Πολύ καλός συνδιασμός πέστο με ντομάτα!!!!Μπράβο Μαρία!!!!

vasiliki ver said...

:)))))σορυ Ειρήνη!!!!!!έγραψα Μαρία:((((πάντως οι γλώσσες είναι θεϊκές!!!!!!!!!!!!