Sunday, January 6, 2008

ΚΕΙΚ ΛΕΜΟΝΙ ΜΕ ΓΛΑΣΟ





αλεύρι που φουσκώνει 150 γρ.
ζάχαρη 175 γρ.
αυγά 3
κρέμα γάλακτος 75 γρ.
βούτυρο μαλακό 50 γρ.
ρούμι ή τζιν 1 σφ.
ξύσμα από 1 λεμόνι
άχνη 100 γρ.
χυμό από 1 λεμόνι


Σε ένα μίξερ χτυπήστε τα αυγά με την ζάχαρη και το ξύσμα. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και σιγά σιγά το αλεύρι. Τέλος ρίξτε το βούτυρο και το ρούμι. Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά και έπειτα ψήστε στους 200 c για 5 λεπτά  και στους 160 c για 40-50 λεπτά. Ανακατέψτε την άχνη με τον χυμό λεμόνι μέχρι να γίνει γλάσο και περιχύστε το κέικ όταν κρυώσει. 

No comments: