Sunday, January 13, 2008

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ


κιμά μοσχαρίσιο 500 γρ.
κιμά χοιρινό 500 γρ.
χλιαρό νερό 1 κούπα
σκόρδο 3-4 σ.κ.
μπαχάρι 1/2 κ.γ.
κύμινο 1/2 κ.γ.
κανέλα μία πρέζα
πιπέρι μία πρέζα
πιπέρι καγιέν μία πρέζα
αλάτι 2 κ.γ.
γιαούρτι στραγγιστό
πάπρικα ή μπούκοβο

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον χοιρινό και τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέστε το σκόρδο τριμμένο, τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο. Αρχίστε να ζυμώνετε όλα μαζί τα υλικά , ρίχνοντας κουταλιά-κουταλιά το νερό. Όταν το μείγμα ομογενοποιηθεί, πλάστε σουτζουκάκια και αλείψτε τε με ελάχιστο λάδι. Ψήστε τα στα κάρβουνα, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Σερβίρετε με γιαούρτι το οποίο θα έχετε πασπαλίσει με γλυκιά πάπρικα ή γλυκό μπούκοβο.

No comments: