Wednesday, January 16, 2008

ΜΗΛΟΚΕΚΑΚΙΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ




ζάχαρη 1 κούπα
αυγά 2
γιαούρτι 2% λιπαρά 1 κούπα
γάλα 1/4 κούπας
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
αλεύρι που φουσκώνει 2 κούπες
πολτό μήλου ή μαρμελάδα μήλο

αμύγδαλα τριμμένα 4 κ.σ.
βούτυρο 2 κ.σ.
αλεύρι 2 κ.σ.
ζάχαρη 1 κ.σ.

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη, έπειτα βάλτε το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι και συνεχίστε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα. Βάλτε και το αλεύρι σιγά σιγά. Μοιράστε το μείγμα σε θήκες για μάφινς (γίνονται 12 με 15 κεκάκια). Ανακατέψτε με ένα κουτάλι ή μιξεράκι τα αμύγδαλα, το βούτυρο, το αλεύρι και την ζάχαρη και μοιράστε πάνω σε κάθε κεκάκι λίγο από το μείγμα. Ψήστε στους 170 c για 40 -50 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Κόψτε  κάθε κεκάκι στην μέση και γεμίστε το με μια κουταλιά από τον πολτό μήλου ή την μαρμελάδα.

1 comment:

eva said...

Ειρήνη τέλεια τα μηλοκεκάκια!!!!
Σου εύχομαι καλή επιτυχία στον διαγωνισμό!!!
Φιλιά πολλά!!