Tuesday, January 22, 2008

ΚΕΙΚ ΜΕ ΦIΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ





αλεύρι που φουσκώνει 150 γρ.
ζάχαρη 250 γρ.
βούτυρο μαλακό 225 γρ.
αυγά 4
φιστίκια Αίγινας ανάλατα 220 γρ.


Αλέστε τα φιστίκια Αίγινας σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν σκόνη. Χτυπήστε σε μίξερ το βούτυρο, προσθέστε την ζάχαρη και χτυπήστε για 2-3 λεπτά. Προσθέστε και την σκόνη από τα φιστίκια και συνεχίστε το χτύπημα να γίνει το μείγμα σαν κρέμα. Ρίξτε και τα αυγά ένα-ένα. Σταματήστε το μίξερ και με ένα κουτάλι ρίξτε το αλεύρι ανακατεύοντας απαλά. Αδειάστε το μείγμα σε μια μακρόστενη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και αφήστε την για 1 ώρα στο ψυγείο. Ψήστε στους 170 c για 30 λεπτά, χαμηλώστε την θερμοκρασία στους 160 και ψήστε άλλη 1 ώρα. Όταν κρυώσει το κέικ, φτιάξτε λίγο γλάσο με άχνη και γάλα και περιχύστε το .Πασπαλίστε με σκόνη και κομματάκια από φιστίκι.(το γλάσο θα βοηθήσει να κολλήσει το φιστίκι στην επιφάνεια του κέικ).

No comments: