Saturday, January 26, 2008

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ



κουνέλι σε μερίδες 1 κιλό
ντομάτα τριμμένη 250 γρ.
μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι 1/2 κούπα
μανιτάρια αποξηραμένα 1 κούπα
λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα
σκόρδο 2 σκ.
κρεμμύδι 1
ελαιόλαδο 1/4 κούπας
αλάτι, πιπέρι

μαρινάτα:
λευκό κρασί 1/2 κούπα
σκόρδο 2 σκ.
θυμάρι, ρίγανη, δεντρολίβανο

Βάλτε από το προηγούμενο βράδυ  τα κομμάτια του κουνελιού σε ένα μπολ μαζί με το κρασί, τις 2 σκ. σκόρδο και τα μυρωδικά και αφήστε τα να μαριναριστούν. Στραγγίστε τα κομμάτια και πετάξτε την μαρινάτα. Μουλιάστε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε νερό για 15-20 λεπτά, να μαλακώσουν. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρέας να ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέστε το κρεμμύδι χοντροκομμένο και το σκόρδο. Βάλτε τα μανιτάρια και αλατοπιπερώστε το φαγητό. Αφήστε για 10 λεπτά να σοταριστούν όλα μαζί και σβήστε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, προσθέστε τις ελιές, την ντομάτα και 1/2 κούπα νερό. Αφήστε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα, μέχρι το κρέας να μαλακώσει.

No comments: