Friday, February 1, 2008

ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΜΕ ΜΕΛΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ



φιλέτο από μπούτι γαλοπούλας 1 κιλό
πιπεριά κόκκινη
πιπεριά πράσινη
πιπεριά κίτρινη
κολοκύθι 1 μεγάλο
μανιτάρια 500 γρ.
μέλι 2 κ.σ.
μουστάρδα 2 κ.σ.
λευκό κρασί 1/2 κούπα
ελαιόλαδο
ρίγανη
αλάτι, πιπέρι


Ανακατέψτε καλά το μέλι, την μουστάρδα και την ρίγανη, μέχρι να διαλυθεί τελείως το μέλι. Κόψτε το κρέας σε μερίδες και αλείψτε το με το μείγμα. Κόψτε το κολοκύθι σε ροδέλες, τις πιπεριές και τα μανιτάρια  σε χοντρά κομμάτια. Βάλτε το κρέας και τα λαχανικά σε ένα ταψί ή πυρέξ, αλατοπιπερώστε, ραντίστε με το κρασί και λίγο λάδι. Ψήστε το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο, στους 200 c με αέρα για 30 λεπτά και έπειτα βγάλτε το αλουμινόχαρτο και ψήστε άλλα 30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κρέας. 

No comments: