Sunday, February 3, 2008

ΠΑΙΔΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ


αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισνένο 3 κούπες
αμύγδαλα ψημένα και αλεσμένα 200 γρ.
μαλακό βούτυρο 1 κούπα
άχνη 1 κούπα
αυγά 2
βανίλια 1
κουβερτούρα 100 γρ.
μερέντα


Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη, να αφρατέψουν. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά και την βανίλια. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και σταματήστε το μίξερ. Βάλτε το αλεύρι και το αλεσμένο αμύγδαλο, ανακατέψτε με ένα κουτάλι και έπειτα με τα χέρια, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια. Ανοίξτε την ζύμη με ένα πλάστη σε πάχος 0,3 εκ. περίπου και κόψτε με κουπ-πατ τα μπισκότα. Βάλτε τα σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί φούρνου και ψήστε στους 180 c για 15-17 λεπτά περίπου. Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Γεμίστε τα μπισκότα με μερέντα ή μαρμελάδα. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι και διακοσμήστε τα μπισκότα. Γίνονται 40 μονά μπισκότα περίπου.

No comments: