Friday, February 8, 2008

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ





ρύζι αρμπόριο 1 κούπα
ζωμό λαχανικών 3 κούπες
κρεμμύδι 1 ψιλοκομμένο
κόκκινη πιπεριά μισή ψιλοκομμένη
κίτρινη πιπεριά μισή ψιλοκομμένη
πράσινη πιπεριά μισή ψιλοκομμένη
λιαστές ντομάτες 10 ψιλοκομμένες
φρέσκια ντομάτα τριμμένη 1/2 κούπα
γαρίδες καθαρισμένες μέτριες 1 κούπα
ελαιόλαδο
βούτυρο 1 κ. σ.
παρμεζάνα 2 κ.σ.
λευκό κρασί 1/2 κούπας


Σοτάρετε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε λίγο ελαιόλαδο και όταν ροδίσουν βάλτε το ρύζι. Ανακατέψτε για 2 λεπτά και σβήστε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί, βάλτε 1 1/2 κούπα από τον ζωμό και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί. Έπειτα βάλτε τον υπόλοιπο ζωμό, την τριμμένη ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες , τις γαρίδες και αλατοπίπερο. Αφήστε το φαγητό να βράσει σε μέτρια θεμοκρασία μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά. Σβήστε το φαγητό, βάλτε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατέψτε ελαφρά και σερβίρετε αμέσως.

No comments: