Thursday, February 28, 2008

ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ


σφολιάτα 500 γρ.
τριμμένη παρμεζάνα 1 κούπα
ασπράδι αυγού χτυπημένο 1

Ανοίξτε το ένα φύλλο της σφολιάτας με ένα πλάστη και λίγο αλεύρι. Αλείψτε την επιφάνεια τoυ φύλλου με το ασπράδι και πασπαλίστε παντού με την τριμμένη παρμεζάνα. Απλώστε από πάνω το άλλο φύλλο και πιέστε να ενωθούν καλά. Κόψτε την ζύμη σε μακρόστενες λωρίδες, 3 εκ. περίπου η κάθε μια. Στρίψτε απαλά τις λωρίδες, και βάλτε τες σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα. Ψήστε στους 180 c για 18-20 λεπτά.

1 comment:

Anonymous said...

ευκολο κ γρηγορο....