Sunday, February 10, 2008

ΑΛΜΥΡΑ MUFFINS ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΦΕΤΑ




αλεύρι που φουσκώνει 3 κούπες
βούτυρο 1 κούπα
γιαούρτι 2% 200 γρ.
4 μεγάλα αυγά
σόδα 1/4 κ.γ.
κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1
κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1/2 κούπα
φέτα 1/2 κούπα
μπέικον ψιλοκομμένο 1/2 κούπα
κέτσαπ 1 κ.σ.
αλάτι 1 κ.γ.


Βάλτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το γιαούρτι, τα αυγά, το αλεύρι και την σόδα. Ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Προσθέστε την κεφαλογραβιέρα, την φέτα, το μπέικον, την πιπεριά, το αλάτι και την κέτσαπ. Σταματήστε το μίξερ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι, να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα και προσθέστε λίγο γάλα αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή (θα πρέπει να είναι σαν ζύμη κέικ). Μοιράστε την ζύμη σε χαρτάκια για muffin, γίνονται 18 με 20 κεκάκια.Ψήστε στους 180 c για 30-35 λεπτά.

No comments: