Thursday, February 14, 2008

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ VALENTINE'S DAY






...I can't take my eyes off you...

παντεσπάνι:
αλεύρι που φουσκώνει 130 γρ.
κακάο 30 γρ.
ζάχαρη 130 γρ.
αυγά 5

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.Κοσκινίστε το αλεύρι και το κακάο και βάλτε το στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια πλαστική σπάτουλα, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάλτε το μείγμα σε ένα τσέρκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο 20-22 εκ. Ψήστε στους 170 c για 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει καλά και κόψτε το προσεχτικά στην μέση ώστε να γίνουν 2 δίσκοι.


κρέμα:
κουβερτούρα 250 γρ. τεμαχισμένη
κρέμα γάλακτος 400 γρ. 35% λιπαρά

Βράστε 250 γρ. κρέμα γάλακτος, ρίξτε την πάνω από την κουβερτούρα και ανακατέψτε με μία σπάτουλα μέχρι να λιώσει Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Χτυπήστε στο μίξερ την υπόλοιπη κρέμα (150 γρ.) σε παχύρρευστη μορφή, να είναι σαν γιαούρτι και όχι σαν σαντιγί. Βάλτε την κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε.


συναρμολόγηση:
Βράστε 150 γρ. νερό με 50 γρ. ζάχαρη για 2 λεπτά να γίνει σιρόπι και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε στο τσέρκι την μία βάση από το παντεσπάνι και αλείψτε την με το μισό σιρόπι. Βάλτε την μισή κρέμα σοκολάτας, φράουλες σε κομματάκια και καβουρντισμένα αμύγδαλα (ή οτιδήποτε άλλο σας αρέσει). Κλείστε με το δεύτερο παντεσπάνι, αλείψτε με το υπόλοιπο σιρόπι και στρώστε ομοιόμορφα την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας. Αφήστε την τούρτα ένα βράδυ στο ψυγείο να παγώσει και να δέσουν τα υλικά. Διακοσμήστε με φρούτα, σοκολατάκια, μπισκότα, καραμελίτσες κτλ.

No comments: