Wednesday, March 12, 2008

ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΜΕ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΣΦΟΛΙΑΤΑ



στρογγυλά φύλλα σφολιάτας 5
ντομάτα μεγάλη
μελιτζάνα
κολοκύθι
πιπεριά Φλωρίνης ψητή
μοτσαρέλα φρέσκια
τριμμένη παρμεζάνα
ελαιόλαδο

Κόψτε τις μελιτζάνες ρε ροδέλες, αλατίστε καλά και αφήστε τες σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά. Κόψτε την ντομάτα και την μοτσαρέλα σε ροδέλες. Το κολοκύθι και την πιπεριά Φλωρίνης σε τετράγωνα ή μακρόστενα κομμάτια. Βάλτε σε ταψί αντικολλητικό χαρτί και στρώστε τις φέτες μελιτζάνας και το κολοκύθι. Ραντίστε με λάδι και ψήστε στο γκριλ
Βάλτε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και στρώστε τα έτοιμα φύλλα σφολιάτας (χωρίς να τα τρυπήσετε καθόλου). Ψήστε τα στους 200 c μέχρι να ροδίσουν καλά και να φουσκώσουν. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν. Έπειτα κόψτε τα στην μέση προσεχτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι.
Βάλτε ένα φύλλο σφολιάτας για βάση , από πάνω μια ροδέλα ντομάτας, τριμμένη παρμεζάνα, μια ροδέλα μελιτζάνας, τριμμένη παρμεζάνα, κολοκύθι, πιπεριά Φλωρίνης και τέλος ένα κομμάτι μοτσαρέλα. Φτιάξτε και τα υπόλοιπα με τον ίδιο τρόπο. Βάλτε τα στο γκριλ για 2-3 λεπτά, να λιώσει η μοτσαρέλα. Βγάλτε από τον φούρνο βάλτε και το άλλο κομμάτι σφολιάτας από πάνω και σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

No comments: