Saturday, March 15, 2008

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΜΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ


μύδια φρέσκα 1 κιλό
λευκό κρασί 2 κούπες
σπαγγέτι 500 γρ.
ντομάτα τριμμένη 500 γρ.
πελτέ 2 κ. σ.
κρεμμύδι 1/2
σκόρδο 2 σκ.
πάπρικα γλυκιά 1 κ. σ.
καυτερή πιπερίτσα 1 μικρή
λευκό κρασί 1/2 κούπα
ελαιόλαδο
αλάτι
βασιλικό

Τα μύδια θα πρέπει να είναι κλειστά, αν υπάρχει κάποιο ανοιχτό, πετάξτε το. Πλύντε και καθαρίστε τα πολύ καλά . Τρίψτε το κέλυφος τους με βούρτσα ή σύρμα. Βάλτε τα σε μία κατσαρόλα με το κρασί και βράστε για 5 λεπτά. Όσα δεν ανοίξουν, πετάξτε τα. Σοτάρετε σε ένα βαθύ τηγάνι σε 3 κ. σ. λάδι, το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέστε την ντομάτα, τον πελτέ, την πάπρικα, αλάτι και 1/2 κούπα κρασί. Βάλτε και την καυτερή πιπερίτσα ολόκληρη. Σιγοβράστε για 25 λεπτά την σάλτσα. Βγάλτε από τα μισά μύδια το κέλυφος και ρίξτε τα στην σάλτσα 5 λεπτά πριν σβήσετε την φωτιά. Βράστε τα μακαρόνια και ανακατέψτε τα με την σάλτσα. Βγάλτε από την σάλτσα την καυτερή πιπερίτσα και σερβίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα μύδια που έχουν κέλυφος.

No comments: