Monday, March 17, 2008

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ




αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο 2 κούπες
βούτυρο μαλακό 1/2 κούπα
ζάχαρη 1 κούπα
αυγά 2
γάλα φρέσκο 6-7 κ. σ.
μήλα 4

βούτυρο λιωμένο 1 κ. σ.
ζάχαρη καστανή 2 κ. σ.
κανέλλα 1 κ.γ.

Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μιξερ, να αφρατέψει. Ρίξτε ένα ένα τα αυγά
συνεχίζοντας το χτύπημα. Βάλτε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα μείγμα αφράτο και απαλό. Βάλτε το σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 32 εκ. Κόψτε τα μήλα σε φετάκια και αραδειάστε τα στην επιφάνεια της ζύμης σε σειρές. Ανακατέψτε το λιωμένο βούτυρο με την ζάχαρη και την κανέλλα και περιχύστε τα μήλα.Ψήστε στους 170 c για 1 ώρα. Όταν κρυώσει βγάλτε το από την φόρμα και πασπαλίστε με άχνη και κανέλλα.

No comments: