Sunday, March 23, 2008

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ ΜΕ ΣΟΥΠΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΛΑΝΙ





κριθαράκι 1 κούπα
σουπιές 2 μεγάλες
μελάνι από τις σουπιές
κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1
κόκκινη πιπεριά κυβάκια
ξίδι 1 σφηνάκι
κανέλα 1/2 κ. γ.
δαφνόφυλλα 2
γαρίφαλο 1/4 κ.γ.
μαϊντανό 2 κ. σ.
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Σοτάρετε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά , σε 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο. Έπειτα βάλτε τις σουπιές ψιλοκομμένες και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τις σουπιές να σοταριστούν σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά. Βάλτε το ξίδι, το μελάνι (περίπου 6 γρ. μελάνι) και μία κούπα χλιαρό νερό, ανακατέψτε καλά. Ρίξτε το κριθαράκι, την κανέλα, την δάφνη, το γαρίφαλο και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε συνέχεια το φαγητό μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το νερό. Μόλις απορροφηθεί βάλτε 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό και συνεχίστε το ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά. Όταν το φαγητό χυλώσει βάλτε τον μαϊντανό , σβήστε την φωτιά και αφήστε να πιει όλα τα υγρά. Σερβίρετε ζεστό.

No comments: