Tuesday, March 25, 2008

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ



καλαμάρια 1 κιλό
κρεμμύδι 1
ρύζι Καρολίνα 2/3 κούπας
παρμεζάνα 3 κ. σ.
μανιτάρια φρέσκα 1 κούπα
μαϊντανό
άνηθο
χυμό από 1 λεμόνι
ντομάτες 2
ζάχαρη 1 πρέζα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Καθαρίστε τα καλαμάρια πολύ καλά και ψιλοκόψτε τα πλοκάμια τους. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τα πλοκάμια, το τριμμένο κρεμμύδι και όταν ξανθίσουν ελαφρά βάλτε το ρύζι , αλατοπίπερο και τα μυρωδικά. Ανακατέψτε καλά και σβήστε με το χυμό του λεμονιού. Βάλτε μισό φλ. νερό και αφήστε το ρύζι σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Τέλος βάλτε την παρμεζάνα, ανακατέψτε και γεμίστε τα καλαμάρια με το μείγμα. Κλείστε τα με μια οδοντογλυφίδα για να μην αδειάσει η γέμιση. Σε μία κατσαρόλα βάλτε λίγο λάδι και τις τριμμένες ντομάτες . Όταν πάρουν βράση, βάλτε τα μανιτάρια ολόκληρα, τα γεμιστά καλαμάρια , λίγο νερό (περίπου μισή κούπα, γιατί θα βγάλουν και τα καλαμάρια) ,  και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 45 -50 λεπτά μέχρι να "πιούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα καλαμάρια κομμένα σε λωρίδες, περιχύνοντας με την σάλτσα.

No comments: