Saturday, April 12, 2008

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥΣ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ



στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά 1 κούπα
κρέμα γάλακτος light 1/2 κούπα
σκόνη ζελατίνα 1 κ.γ.
φράουλες 1/2 κιλό
άχνη 3 κ. σ.


Πολτοποιείστε τις μισές φράουλες σε μπλέντερ .Ανακατέψτε σε ένα μεγάλο μπόλ τη ζελατίνα με 1/3 του φλιτζανιού κρύο νερό και αφήστε την 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και την ανακατεύετε με τη ζελατίνα, προσέχοντας να διαλυθεί πολύ καλά.Προσθέστε στο μείγμα το γιαούρτι, την άχνη και τον πολτό της φράουλας. Ανακατέψτε πολύ καλά. Μοιράστε τη μους σε ποτήρια ή σε μπολ και βάλτε στο ψυγείο για 2 -3 ώρες μέχρι να σφίξει. Γαρνίρετε με κομμένες ή ολόκληρες φράουλες.

No comments: