Wednesday, April 16, 2008

ΑΛΜΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ



αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ. 
βούτυρο μαλακό 100
γρ.
κρόκο 1
παρμεζάνα τριμμένη 80
γρ.
παπαρουνόσπορο 2 κ. γ.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με την παρμεζάνα, ανοίξτε μια λακκούβα στη μέση και βάλτε το βούτυρο σε κομμάτια, τον κρόκο και τον παπαρουνόσπορο. Ζυμώστε καλά και αν η ζύμη σας είναι αρκετά στεγνή προσθέστε λίγο νερό, περίπου 2 κ. σ.. Πλάστε τη ζύμη σε μακρόστενο σχήμα (να γίνει σαν λουκάνικο) , τυλίξτε με διάφανη μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 30'. Βγάλτε την μεμβράνη από τη ζύμη και με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε τα μπισκότα. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 180 c για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον παπαρουνόσπορο, με μαύρο σουσάμι. Σερβίρετε τα αλμυρά μπισκότα σαν σνακ με μπύρα ή ποτό.

No comments: