Sunday, April 20, 2008

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ





αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
βούτυρο μαλακό 1 κούπα
ζάχαρη 1 1/2 κούπα
αυγά 4
κροκάδια 3
γάλα φρέσκο 1/2 κούπα
βανίλιες 2
αλάτι 1/2 κ. γ.
αμμωνία 30 γρ.

Κοσκινίστε το αλεύρι με το αλάτι και τη βανίλια. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν' αφρατέψει. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε ένα - ένα τ' αυγά και τους 2 κρόκους Διαλύστε την αμμωνία στο γάλα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίξτε το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι. Σταματήστε το μίξερ και ζυμώστε με το χέρι, προσθέτοντας όσο αλεύρι χρειαστεί, για να γίνει μια ζύμη μαλακιά κι εύπλαστη, που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Πλάστε κορδόνια στο πάχος του μικρού δαχτύλου και τυλίξτε τα σε διάφορα σχήματα. Βάλτε τα σε βουτυρωμένο ταψί, σε απόσταση το ένα από το άλλο, γιατί θα φουσκώσουν. Αλείψτε τα με το 1 κροκάδι αραιωμένο με λίγο νερό και ψήστε τα σε φούρνο 180 c, για 20' - 30', μέχρι να ροδίσουν καλά. Φυλάξτε τα σε κουτί που κλείνει καλά για να παραμείνουν τραγανά. Γίνονται 60 με 80 κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θα τα κάνετε.

No comments: