Sunday, April 27, 2008

ΑΡΝΙ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ



αρνί μπούτι 1 κλό
καρδιές από αγκινάρες 10
γιαούρτι στραγγιστό 1 1/2 κούπα
πατάτες 10
μουστάρδα 1 κ. σ.
ελαιόλαδο 1/2 φλ.
αυγά 2
μαιντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι

Βράστε τις αγκινάρες σε αλατισμένο νερό για 5'. Σ' ένα κλειστό πήλινο σκεύος ή γάστρα βάλτε το κρέας και τις πατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το λάδι και το χυμό λεμόνι . Σκεπάστε το σκεύος και ψήστε στους 180-200 C για 1 ώρα. Ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20' ακόμα (αν δεν έχει πολλά υγρά το φαγητό, βάλτε λίγο νερό). Χτυπήστε σε ένα μπολ με το σύρμα των αυγών το γιαούρτι, τη μουστάρδα, τα αυγά, το άνηθο και μοσχοκάρυδο, μέχρι να αποκτήσετε μια παχύρρευστη σάλτσα. Τοποθετείστε τις αγκινάρες γύρω από το κρέας και περιχύστε το φαγητό με τη σάλτσα. Αφήστε το φαγητό στο φούρνο 20’ ακόμη, μέχρι να σχηματιστεί μια ξανθοκόκκινη κρούστα. Σερβίρετε αμέσως .

No comments: