Tuesday, April 1, 2008

ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ESPRESSO




αλεύρι που φουσκώνει 200 γρ.
ζάχαρη 100 γρ.

αυγά 3
βούτυρο μαλακό 125 γρ.
γάλα φρέσκο 150 γρ.
καρύδια τριμμένα 200 γρ.
κουβερτούρα 100 γρ.

ζάχαρη 100 γρ.
νερό 100 γρ.
espresso 1 φλιτζανάκι

Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρι. Χτυπήστε στο μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν. Ρίξτε το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ Προσθέστε το βούτυρο σε κομμάτια, την σοκολάτα και τέλος τα τριμμένα καρύδια. Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα. Ψήστε στον φούρνο στους 170 c για 50-60 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Φτιάξτε ένα σιρόπι, βράστε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά και μετά βάλτε τον καφέ και ανακατέψτε. Κατεβάστε από την φωτιά και περιχύστε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι. Γαρνίρετε με τριμμένο καρύδι.

No comments: