Thursday, May 8, 2008

ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ




γάλα φρέσκο πλήρες 1 λίτρο
βανίλιες 2
ζάχαρη 50 γρ.
ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
αρμπόριο ή ρύζι γλασέ 100 γρ.
κανέλα
τριμμένο φιστίκι 2 κ. σ.

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα και τις βανίλιες και αφήστε το να βράσει. Όταν πάρει βράση αποσύρετε από την φωτιά και βάλτε την ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκάλι , κανέλα και το ρύζι. Βάλτε την κατσαρόλα σε χαμηλή  φωτιά και ανακατεύετε τακτικά μέχρι να χυλώσει το ρύζι, περίπου 30 λεπτά. Κατεβάστε από την φωτιά και αδειάστε το ρυζόγαλο σε μπολ. Γίνονται περίπου 4 μερίδες. Πασπαλίστε το ρυζόγαλο με κανέλα ή φιστίκι Αιγίνης. Σερβίρετε χλιαρό.

No comments: