Monday, May 12, 2008

ΕΥΚΟΛΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ





φράουλες ώριμες 1 κιλό
ζάχαρη 200 γρ.


Κόψτε τις φράουλες στην μέση και βάλτε τις σε ένα μπόλ. Ρίξτε από πάνω την ζάχαρη και με ένα multi κάντε τις πολτό. Άμα θέλετε μπορείτε να κρατήσετε και μερικά μεγάλα κομμάτια. Βάλτε τις σε μία κατσαρόλα και αφήστε να πάρουν βράση. Όταν βράσουν, χαμηλώστε την φωτιά και αφήστε την μαρμελάδα να δέσει περίπου 30 λεπτά. Σε τακτά χρονικά διαστήματα θα πρέπει να βγάζετε με ένα κουτάλι τον αφρό. Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη μοιράστε σε αποστειρωμένα βαζάκια (πλύντε τα με ζεστό σαπουνόνερο και μετά βάλτε τα στο φούρνο, στους 120° για 15 λεπτά) και αναποδογυρίστε τα μέχρι να κρυώσει η μαρμελάδα. Φυλάξτε στο ψυγείο. Μπορείτε να την σερβίρετε με κρέπες, ή με παγωτό.

No comments: