Friday, May 16, 2008

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ ΑΝΗΘΟΥ



ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα 300 γρ.
γαρίδες μεγάλες 8
κρεμμύδι 1
ξύσμα από 1 λεμόνι
άνηθο 4 κ.σ.
παρμεζάνα 4 κ. σ.
κουκουνάρι 1 κ. σ.
ελαιόλαδο 4 κ. σ.
ζωμό από τις γαρίδες ή λαχανικά  800 ml
βούτυρο 2 κ. σ.

Σε ένα μπλέντερ βάλτε τον άνηθο, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και τα κουκουνάρια.Πολτοποιήστε τα και αφήστε το πέστο κατά μέρος. Καθαρίστε τις γαρίδες, και ψιλοκόψτε τις. Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι , σε μέτρια θερμοκρασία. Προσθέστε το ρύζι, το ξύσμα λεμονιού, σοτάρετε ελαφρά και βάλτε τις ψιλοκομμένες γαρίδες. Ρίξτε τον μισό ζωμό και αφήστε να απορροφηθεί σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας τακτικά. Στη συνέχεια προσθέστε και τον υπόλοιπο ζωμό. Όταν το ριζότο μελώσει και είναι έτοιμο βάλτε το πέστο άνηθου, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως.

No comments: