Monday, June 2, 2008

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΧΤΕΝΙΑ


σπαγγέτι 500 γρ.
φρέσκα χτένια 500 γρ
κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1
κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη 1
τομάτες κυβάκια 4
κάπαρη 1 κ.σ.
βασιλικό
ελαιόλαδο 

Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και προσθέτετε την πιπεριά  τις ντομάτες και την κέτσαπ. Αλατοπιπερώστε και αφήστε την σάλτσα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Έπειτα βάλτε την κάπαρη και τα χτένια και βράστε για 3-5  λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους.  Τα μικρά χτένια θέλουν 2-3 λεπτά, ενώ τα μεγαλύτερα λίγο περισσότερο. Άν τα χτένια είναι μεγάλα, μπορείτε να τα κόψετε στα τέσσερα. Βράστε το σπαγγέτι al dente  και σερβίρετε με ψιλοκομμένο βασιλικό.

No comments: