Saturday, June 14, 2008

ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΙΤΑ





αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ.
βούτυρο μαλακό 150 γρ.
ζάχαρη 150 γρ.
αυγά 3
baking powder 15 γρ.
ξύσμα από 1 λεμόνι
ροδάκινα σε φέτες 4 μικρά

Βάλτε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα , το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν απαλή κρέμα. Προσθέστε τα αυγά , ένα κάθε φορά, το αλεύρι κοσκινισμένο, το baking και τέλος το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να γίνει ομοιογενές μείγμα. Βουτυρώστε μια μακρόστενη φόρμα, πασπαλίστε με 1 κ. σ. ζάχαρη και στρώστε τις φέτες από τα ροδάκινα. Καλύψτε με το μείγμα του κέικ και ψήστε στους 170 c μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Αφήστε την ροδακινόπιτα να κρυώσει και σερβίρετε με παγωτό καιμάκι.

No comments: