Saturday, June 21, 2008

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΑΡΑΚΑ



αρνάκι 1 κιλό (από τον ώμο)
αρακάς 500 γρ.
κρεμμύδι 1
άνηθο
καρότα 2
χυμός απο 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Πλύντε πολύ καλά το κρέας.Σοτάρετε το αρνάκι σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει και απ' τις δυο πλευρές. Βγάλτε το και αφήστε το κατά μέρος. Ρίξτε το κρεμμύδι να σοταριστεί και έπειτα τα καρότα κομμένα σε ροδέλες. Μετά από 5 λεπτά βάλτε το κρέας, σβήστε με το χυμό λεμόνι και όταν εξατμιστεί βάλτε όσο νερό χρειαστεί για να σκεπάσει το κρέας, αλατοπίπερο και σκεπάστε την κατσαρόλα. Αφήστε να σιγοβράσει για 1 περίπου ώρα, ανακατεύοντας συχνά.Προσθέστε τον αρακά και τον άνηθο και λίγο νερό εαν χρειαστεί και αφήστε να βράσει άλλα 20-30 λεπτά. Σερβίρετε με φρέσκο άνηθο.

No comments: