Monday, September 29, 2008

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΕΛΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ





  • αλεύρι που φουσκώνει 2 κούπες
  • ζάχαρη 1/2 κούπα
  • μέλι 1/4 κούπας
  • αλάτι 1/2 κ.γ.
  • αυγά 2
  • χυμό πορτοκάλι 1 κούπα
  • βούτυρο 1/2 κούπα
  • παπαρουνόσπορο 2 κ.σ.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι , τον παπαρουνόσπορο και την ζάχαρη. Βάλτε στο μίξερ το βούτυρο, τα αυγά, το μέλι και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι .Όταν γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα αδειάστε το σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με κομμάτια σοκολάτας ή μικρά σοκολατάκια. Ψήστε στους 170 c .

No comments: