Tuesday, October 14, 2008

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ




βάση για μάφινς
αλεύρι 240 γρ.
αλάτι 1/2 κ.γ.
μπεικιν 2 κ.γ
ζάχαρη 80 γρ.
βούτυρο λιωμένο 80 ml
αυγά 2
γιαούρτι 200 γρ.
σόδα 1 κ.γ.
κουβερτούρα 250 γρ.
Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά σε ενα μπολ Ανακατέψτε το βούτυρο με τα αυγά και το γιαούρτι Με ένα ξύλινο κουτάλι προσθέσετε τα στέρεα υλικά στα υγρά και ανακατέψτε ελαφρά Βάλτε την ζύμη σε φορμάκια και ψήστε για 20 λεπτά στους 170 c. Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρι. Όταν είναι έτοιμα τα κεκάκια περάστε τα σε καλαμάκια για σουβλάκια και βουτήξτε τα στην σοκολάτα. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με καραμελίτσες, σοκολατένια τρούφα ή ξηρούς καρπούς.

1 comment:

nicole said...

Those look delicious!!