Tuesday, November 18, 2008

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΣΑΦΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΡΑΒΙΔΕΣ




ρύζι καρναρόλι ή αρμπόριο 1 κούπα
ζωμό 3 κούπες
καραβίδες 4 μεγάλες
σαφράν 1 πρέζα
κρεμμύδι 1/2
παρμεζάνα 20 γρ.
ελαιόλαδο 2 κ.σ.
βούτυρο 1 κ. σ.
αλάτι, πιπέρι

Βράστε τις καραβίδες για 3-4 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος τους και κρατήστε 3 κούπες από τον ζωμό τους. Βάλτε λίγο σαφράν στον ζωμό και ανακατέψτε. Σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και όταν ξανθίσει βάλτε και το ρύζι. Ανακατέψτε τα όλα μαζί για 2 λεπτά και βάλτε την μια κούπα από τον ζωμό. Αλατίστε και αφήστε να σιγοβράζει ανακατεύοντας τακτικά Μόλις πιεί τον ζωμό, προσθέστε και την δεύτερη κούπα. Κάντε το ίδιο και με την τελευταία κούπα ζωμό.
Δύο λεπτά πρίν το ρύζι ετοιμαστεί βάλτε τις καραβίδες , το βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και ανακατέψτε. Σερβίρετε αμέσως.

1 comment:

FoodJunkie said...

Καλέ τί ωραίοι μοουστακαλίδες είναι αυτοί! Νοστιμότατο το ριζότο και οι φωτό λαχταριστές.