Wednesday, December 10, 2008

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ







αλεύρι που φουσκώνει 1 + 1/3 κούπας
σόδα 1 κ.γ.
βανίλια 1
ζάχαρη 2/3 κούπας + 2 κ.σ
γιαούρτι 1/2 κούπα
καρυδόψιχα 1/3 κούπας
αμυγδαλόψιχα 1/3 κούπας
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
αυγά 3
αλάτι 1 πρέζα
μήλο 1 μεγάλο
βούτυρο 2 κ.σ.
κανέλα 1/2 κ.γ.

Ανακατέψτε στο μίξερ το γιαούρτι, την ζάχαρη, την βανίλια τα αυγά και το λάδι. Βάλτε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι. Βάλτε την καρυδόψιχα και το αμύγδαλο σε ένα multi να γίνουν σκόνη και προσθέστε τα στο μίγμα. Πλύντε και κόψτε το μήλο σε φέτες. Βάλτε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο , τις ροδέλες του μήλου , 2 κ.σ. ζάχαρη και τη κανέλα και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Στρώστε τα μήλα σε μια στρογγύλη φόρμα, περιχύστε με το βούτυρο που έχει μείνει στο τηγάνι και βάλτε το μίγμα του κέικ από πάνω. Ψήστε στους 170 c. Αφήστε να κρυώσει το κέικ και μετά αναποδογυρίστε το ώστε τα μήλα να είναι από πάνω. Σερβίρετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

1 comment:

Jacktels Kochbuch said...

Hello Ειρηνη,

nice blog, great recipes. Compliment.

greetings from Nuremberg Jacktel