Monday, September 29, 2008

ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΕΛΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΟΥΝΟΣΠΟΡΟ





  • αλεύρι που φουσκώνει 2 κούπες
  • ζάχαρη 1/2 κούπα
  • μέλι 1/4 κούπας
  • αλάτι 1/2 κ.γ.
  • αυγά 2
  • χυμό πορτοκάλι 1 κούπα
  • βούτυρο 1/2 κούπα
  • παπαρουνόσπορο 2 κ.σ.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι , τον παπαρουνόσπορο και την ζάχαρη. Βάλτε στο μίξερ το βούτυρο, τα αυγά, το μέλι και τον χυμό πορτοκάλι και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα. Προσθέστε σιγά σιγά το αλεύρι .Όταν γίνει ένα απαλό και λείο μείγμα αδειάστε το σε μια βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα. Μπορείτε να το διακοσμήσετε με κομμάτια σοκολάτας ή μικρά σοκολατάκια. Ψήστε στους 170 c .

Sunday, September 21, 2008

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ





  • κιμά από στήθος κοτόπουλο 500 γρ.
  • αυγό 1
  • κρεμμύδι 1
  • ψίχουλα ψωμιού 4 κ.σ.
  • δενδρολίβανο 1/2 κ. γ.
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Πολτοποιείστε το κρεμμύδι με το δενδρολίβανο σε ένα μιξεράκι. Βάλτε τα σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά με τον κιμά , το ψωμί, το αυγό, αλατοπίπερο και λίγο ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά και πλάστε κεφτεδάκια. Αφήστε τα για 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν και έπειτα τηγανίστε τα σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Friday, September 12, 2008

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ





ψαρονέφρι 1 κιλό
δενδρολίβανο 2 κ.σ.
γραβιέρα 200 γρ.
πιπεριά πορτοκαλί
πιπεριά πράσινη
μανιτάρια 1 κούπα
ντοματάκια 1 κούπα
μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο


Κόψτε κατά μήκος το ψαρονέφρι και χτυπήστε τ0 λίγο για να ανοίξει και να μπορέσετε να το γεμίσετε. Βάλτε αλατοπίπερο, δενδρολίβανο και την γραβιέρα σε μακρόστενα κομμάτια. Κλείστε το κρέας κάνοντας ένα ρολό και στερεώστε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξει. Αλείψτε απ’ έξω με λάδι και σοτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές. Βγάλτε το και βάλτε το σε ένα ταψάκι στον φούρνο και ψήστε στους 200 c . Στο τηγάνι που σοτάρατε το κρέας προσθέστε λίγο λάδι και σοτάρετε τα λαχανικά. Όταν είναι έτοιμα ρίξτε λίγες σταγόνες μπαλσάμικο και σερβίρετε με το κρέας.

Monday, September 8, 2008

ΧΤΑΠΟΔΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ




χταπόδι 1 μετρίου μεγέθους
ρύζι 1 κούπα
κρεμμύδι 1
μανιτάρια ψιλοκομμένα 5
λιαστές ντομάτες 1/2 κούπα
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Βάλτε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και βράστε το περίπου 1 ώρα μέχρι να πιει όλα τα υγρά του και να μαλακώσει. Βγάλτε το και κόψτε τα πλοκάμια σε μικρά κομμάτια. Βάλτε στην ίδια κατσαρόλα μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το χταπόδι μέχρι να ροδίσουν καλά. Δοκιμάστε και ρίξτε αλατοπίπερο. Στο τέλος ρίξτε τις λιαστές ντομάτες, ανακατέψτε και σβήστε την φωτιά. Φτιάξτε το ρύζι ξεχωριστά και όταν είναι έτοιμο ανακατέψτε το με το χταπόδι ή σερβίρετε ξεχωριστά.

Monday, September 1, 2008

ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ


αλεύρι που φουσκώνει 250 γρ.
ζάχαρη 250 γρ.
βούτυρο λιωμένο 250 γρ.
αυγά 4
αμύγδαλο σκόνη 250 γρ.
σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
Χτυπήστε σε μίξερ την ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το βούτυρο, το αλεύρι και το αμύγδαλο ανακατεύοντας στην χαμηλή ταχύτητα. Τέλος ρίξτε τα κομμάτια της σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα. Βουτυρώστε και αλευρώστε μια στρογγυλή φόρμα κέικ και βάλτε μέσα το μείγμα . Ψήστε για μισή ώρα στους 170 c , και συνεχίστε το ψήσιμο στους 160 c για άλλη μισή ώρα περίπου.