Friday, October 31, 2008

HOT DOGS ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ




σφολιάτα
λουκάνικα φρανκφούρτης
κέτσαπ
μουστάρδα

Βάλτε τα λουκάνικα σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει και αφήστε τα για 5 λεπτά να βράσουν.Κόψτε την σφολιάτα σε μακρόστενα κομμάτια , ανάλογα με το μέγεθος που έχουν τα λουκάνικα. Βάλτε σε κάθε κομμάτι κέτσαπ και μουστάρδα και από ένα λουκάνικο. Κλειστε την ζύμη καλά σχηματίζοντας ρολά. Ψήστε στον φούρνο στους 200 c μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα. Σερβίρετε σε παιδικά πάρτυ ή πικ νικ.

Sunday, October 26, 2008

CUPCAKE ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



αλεύρι που φουσκώνει 100 γρ
ζάχαρη 80 γρ.
βούτυρο μαλακό 150 γρ.
φουντούκι τριμμένο 80 γρ.
2 αυγά
φουντούκια ολόκληρα
garni ζαχ/κής σοκολάτα 1/2 φακαλάκι

Βάλτε το βούτυρο και την ζάχαρη στο μίξερ και χτυπήστε να ασπρίσει το μείγμα, ρίξτε και τα αυγά. Προσθέστε τα φουντούκια, και το αλεύρι. Χτυπήστε να γίνει μια ζύμη αφράτη. Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά χαρτάκια για muffin. Ψήστε στους 170 c για 20 -25 λεπτά. Φτιάξτε την σαντιγί χτυπώντας 1/2 φλ. κρύο γάλα με την σκόνη σοκολάτα σε ένα μίξερ για 5 λεπτά μέχρι να γίνει παχύρευστη. Όταν κρυώσουν τα κεκάκια γαρνίρετε το κάθε ένα και διακοσμήστε με ολόκληρα φουντούκια.Τα υλικά είναι για 15 μικρά κεκάκια περίπου.

Tuesday, October 21, 2008

ΑΛΜΥΡΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΦΕΤΑ






αλεύρι 200 γρ.
βούτυρο λιωμένο 200 γρ.
αυγά 6
γάλα 6 κ.σ.
τυρί κίτρινο τριμμένο 200 γρ.
μπέικιν παουντερ 1κ.γ.
αλάτι 1 πρέζα
μπέικον 200 γρ.
πιπεριές πολύχρωμες 1/2 κούπα
φέτα 150 γρ.
ελιές 20

Ανακατέψτε τα αυγά, το βούτυρο , το αλεύρι, το μπέικιν , το αλάτι , το γάλα και το τυρί. Αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Βάλτε το μισό από το μείγμα σε ένα ταψάκι και αραδιάστε από πάνω την φέτα, το μπέικον, τις ελιές και τις πιπεριές. Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα και ψήστε στους 170 c μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του. Αφήστε το να κρυώσει 30 λεπτά και μετά ξεφορμάρετε.

Tuesday, October 14, 2008

ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ




βάση για μάφινς
αλεύρι 240 γρ.
αλάτι 1/2 κ.γ.
μπεικιν 2 κ.γ
ζάχαρη 80 γρ.
βούτυρο λιωμένο 80 ml
αυγά 2
γιαούρτι 200 γρ.
σόδα 1 κ.γ.
κουβερτούρα 250 γρ.
Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά σε ενα μπολ Ανακατέψτε το βούτυρο με τα αυγά και το γιαούρτι Με ένα ξύλινο κουτάλι προσθέσετε τα στέρεα υλικά στα υγρά και ανακατέψτε ελαφρά Βάλτε την ζύμη σε φορμάκια και ψήστε για 20 λεπτά στους 170 c. Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρι. Όταν είναι έτοιμα τα κεκάκια περάστε τα σε καλαμάκια για σουβλάκια και βουτήξτε τα στην σοκολάτα. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με καραμελίτσες, σοκολατένια τρούφα ή ξηρούς καρπούς.

Thursday, October 9, 2008

HAPPY BLOGOANNIVERSARY!!!





ΚΕΙΚ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ OREO

αλεύρι που φουσκώνει 230 γρ.
βούτυρο 90 γρ.
ζάχαρη 170 γρ.
αυγά 2
γιαούρτι 2% λιπαρά 250 γρ.
oreo cookies 80 γρ.
σόδα 1/2 κ.γ.
αλάτι 1/2 κ.γ.
βανίλια 1

Ανακατέψτε το αλεύρι , το αλάτι, την βανίλια και την σόδα. Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο. Βάλτε ένα ένα τα αυγά χτυπημένα. Προσθέστε το 1/3 από το αλεύρι και έπειτα βάλτε το μισό γιαούρτι. Συνεχίστε με το υπόλοιπο αλεύρι και το γιαούρτι. Τέλος βάλτε τα μπισκότα αφού τα κάνετε μικρά κομματάκια. Βάλτε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα , διακοσμήστε την επιφάνεια του με ολόκληρα κομμάτια από μπισκότα και ψήστε στους 170 c για 40-50 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για να το ξεφορμάρετε.