Wednesday, December 10, 2008

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ







αλεύρι που φουσκώνει 1 + 1/3 κούπας
σόδα 1 κ.γ.
βανίλια 1
ζάχαρη 2/3 κούπας + 2 κ.σ
γιαούρτι 1/2 κούπα
καρυδόψιχα 1/3 κούπας
αμυγδαλόψιχα 1/3 κούπας
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
αυγά 3
αλάτι 1 πρέζα
μήλο 1 μεγάλο
βούτυρο 2 κ.σ.
κανέλα 1/2 κ.γ.

Ανακατέψτε στο μίξερ το γιαούρτι, την ζάχαρη, την βανίλια τα αυγά και το λάδι. Βάλτε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι. Βάλτε την καρυδόψιχα και το αμύγδαλο σε ένα multi να γίνουν σκόνη και προσθέστε τα στο μίγμα. Πλύντε και κόψτε το μήλο σε φέτες. Βάλτε σε ένα τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο , τις ροδέλες του μήλου , 2 κ.σ. ζάχαρη και τη κανέλα και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά. Στρώστε τα μήλα σε μια στρογγύλη φόρμα, περιχύστε με το βούτυρο που έχει μείνει στο τηγάνι και βάλτε το μίγμα του κέικ από πάνω. Ψήστε στους 170 c. Αφήστε να κρυώσει το κέικ και μετά αναποδογυρίστε το ώστε τα μήλα να είναι από πάνω. Σερβίρετε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

Monday, December 1, 2008

A...FOR ANTREAS





αλεύρι που φουσκώνει 300 γρ.
σόδα 1/4 κ.γ.
αυγό 1
ζάχαρη 140 γρ.
γιαούρτι 2% 120 γρ.
γάλα 150 ml
βούτυρο λιωμένο 90 ml.
τρούφα σοκολάτα 90 γρ.
βανίλια 1
άχνη
Βάλτε στο μίξερ την ζάχαρη και το βούτυρο. Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέστε το αυγό, το γιαούρτι και το γάλα. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίξτε το αλεύρι, την σόδα και την βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά. Τέλος βάλτε την τρούφα σοκολάτας. Γεμίστε θήκες για μάφινς μέχρι τα 3/4 και ψήστε στους 170 c μέχρι να ροδίσουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Φτιάξτε ένα γλάσο από άχνη ζάχαρη και γάλα και πασπαλίστε κάθε κεκάκι με λίγη τρούφα.