Thursday, September 17, 2009

ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΔΙΑ ΓΚΡΑΤΙΝΕ





φρέσκα μύδια 1 κιλό
σκόρδο ψιλοκομμένο 1 σκ.
μαιντανό 2 κ. σ.
άνηθο 2 κ. σ.
τρίμα ψωμιού 5 κ. σ.
παρμεζάνα 2 κ. σ.
λευκό κρασί 1 φλ.
ελαιόλαδο 4 κ. σ.

Καθαρίστε και πλύντε καλά τα μύδια. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με το λευκό κρασί και βράστε τα για 10 λεπτά. 'Οσα μύδια δεν ανοίξουν πετάχτε τα. Στρώστε τα σε ένα ταψάκι.
Ανακατέψτε καλά το ψωμί, τα μυρωδικά, το σκόρδο , την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο. Με ένα κουταλάκι βάλτε πάνω σε κάθε μύδι λίγη από την γέμιση. Βάλτε τα στο φούρνο, στο γκρίλ και ψήστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.

No comments: